• Suomi
  • English
  • Eesti
  • Русский
  • Latviešu
  • Lietuvių

Kuivurikoneistot SW-vaunukuivurit MW-vaunukuivurit Compact-kuivurit Tandem-kaksoiskuivurit

 

Arska-viljankuivurit ovat avain tehokkaampaan ja taloudellisempaan viljan kuivaukseen

Ensisilmäyksellä monet kuivurit näyttävät samanlaisilta, mutta Arskan parhaat ominaisuudet löytyvätkin pintaa syvemmältä. Niiden rakenteissa ja yksityiskohdissa on ajateltu kuivauksen kustannuksia ja lopputuloksen laatua. Yksityiskohtia on lukuisia ja ratkaisuille on vahvat perusteet. Näin on saavutettu tehokkaampi kuivaus, tasaisempi kierto, vahvempi rakenne sekä edullisempi hinta.

Tapamme mukaan tarjoamme vain parasta. Yksityiskohdissa ei ole tingitty, vaan toimituspakettiin kuuluu kaikki tarpeellinen.
 

 

Koneisto

Hikoilukennossa tapahtuu viljan esilämmitys.

Ylimmissä kuivauskennoissa on ilman sulkuluukut vajaaeriä varten.

Kuivauskennossa vilja liikkuu tasavahvana kerroksena ilmakanavien kummallakin puolella. Joka toinen kanava on poistoilma- ja joka toinen tuloilmakanava. Kuivaus tapahtuu viljapilarin kostealta puolelta kuivalle puolelle päin. Viljapilarin läpi kulkenut lämmin ilma jäähdyttää sitä osaa viljasta, joka edellisessä kuivauskennossa oli lämmennyt eniten.

Ilmasolat ovat normaalia korkeammat ja yhtä suuret kuivurin molemmilla sivuilla. Ilmasolien seinämät läpäisevät ilmaa koko alaltaan.

Kolmioharjat sijaitsevat tasavälein kunkin viljapatsaan keskellä. Ne täydentävät viljakerroksen sekoittumista ja estävät tiivistymisen.

Jalustan koko viljatilavuutena on suhteellisen pieni, jolloin kosteaa viljaa ei jää jalustan sisälle. Lisäksi jalustassa oleva vilja on koko ajan kuivauksen alaisena, koska alimmassa kennossa on lämpöharjat. Jalustan sivuissa on miesluukut, joiden lisäksi syöttölaitteen yläpuolella on tarkastusaukot.

Pohjaimuri pitää jalustasuppilon alipaineessa, joka edistää viljan kuivumista. Pohjasuppilossa oleva harjapelti estää jyvien joutumisen pohjaimuriin. Pohjaimurin liitäntä on tarpeeksi alhaalla, jotta pohjasuppiloon saadaan riittävä alipaine ja imu tapahtuu koko suppilon alueelta.

 
 

Lämpökennot

Arska-kuivauskennossa vilja kiertää tasaisesti ja varmasti. Ylimmäisessä ja alimmaisessa kuivauskennossa johdetaan kuivausilma sisään puolikassolista, jotka sijaitsevat kennojen sivussa.

Poistoilmakanavan seinämä on tukkeutumatonta ja hyvin ilmaa läpäisevää sinkittyä teräsverkkoa. Tuloilmakanavan seinämä on sinkittyä suomupeltiä, joka mahdollistaa tehokkaan kuivauksen.

Poistoilmakanavien läpäisykyky on tuloilmakanavaa suurempi, joten kosteus poistuu tehokkaasti ja sisäosat pysyvät puhtaina.

Ristitelasyöttö

Mallista riippuen P-, S-, M- tai F-kuivureissa on syöttöteloja 4 - 12 kappaletta. Syötön tasaisuus on ominaista Arska-kuivureille.

Nelilapainen ristitelasyötin toimii häiriöttömästi. Syötön määrä pysyy kuivauksen alusta loppuun saman suuruisena viljan kosteudesta riippumatta. Jäähdytyksen aikana syöttönopeus kasvaa.

Kierrätys toimii luotettavasti kaikilla viljalajeilla piensiemeniä myöten. Kierrätyksen nopeus säädetään portaattomasti taajuusmuuttajalla.