Vanhin Arska palvellut jo 50 syksyä

Tiettävästi vanhin yhä käytössä oleva Arska-kuivuri sijaitsee Jouko ja Kirsi Siikosen tilalla Tammelan Riihivalkamassa. Kyseessä on Kirsin kotitila ja hänen isoisänsä Heimo Pelto-Huikko osti Arvo Käköseltä tämän ensimmäisen kuivurin vuonna 1958. Myöhemmin Heimo osti Arvolta toisen kuivurin, joka kuivasi ensimmäisen kerran syksyn 1967 sadon. Tuolloin viljeltävää peltoalaa oli 70 hehtaaria. Kuivurin tilavuus on 120 hehtolitraa ja sen elevaattorin teho on 35 tonnia tunnissa. Tuolla samaisella kuivurilla kuivataan nykyään syksyisin enimmäkseen siemenviljaa.

Vanhaa kuivuria on vuosien varrella uudistettu. 1970-luvun alkupuolella kuivurin heilurityyppinen syöttölaite vaihdettiin telasyöttöiseksi. 1980-luvulla kuivuriin asennettiin pysäytysautomatiikka, joka toimi hygrostaatin avulla: se mittasi poistoilman kosteutta ja sen perusteella lopetti kuivauksen ja aloitti jäähdytyksen. Vuonna 1986 kuivuriuuni vaihdettiin Aki102-uunista Arskan 4000S-malliin. Samoihin aikoihin vaihdettiin myös elevaattorin yläpää.

Nykyään Siikosilla on peltoalaa 125 hehtaaria vuokrapellot mukaan lukien. Sianlihantuotannosta luovuttiin pari vuotta sitten ja edellisvuonna vanhaan sikalarakennukseen perustettiin sirkkafarmi.