• Suomi
  • English
  • Eesti
  • Русский
  • Latviešu
  • Lietuvių

P-, S- M- ja F-mallit SW-vaunukuivurit MW-vaunukuivurit Compact-kuivurit Tandem-kaksoiskuivurit

 

Viljankuivurit: Taloudellista ja tehokasta viljan kuivausta

Kuivurien suunnittelun lähtökohtana on saavuttaa energiatehokas kuivaus, toimintavarma ja helppokäyttöinen koneisto sekä kestävät ja monipuolisesti muunneltavat rakenteet. Kaikki Arska-kuivurit koostuvat samoista komponenteista. Neljää perusmallia (P, S, M ja F) hyödynnetään niin kiinteissä kuivureissa kuin vaunukuivureissakin.
 

Kuivaa vaativissakin olosuhteissa

Arska-kuivurit on suunniteltu pohjoisiin oloihin. Ne kuivaavat jopa todella kostean viljan tehokkaasti ja säilyttävät erinomaisen laadun.
 

Sinä päätät energiamuodon

Kuivurien lämmönlähteinä voidaan monipuolisesti käyttää esimerkiksi öljyä, kaasua tai biopolttoaineita.
 

Kuivaus erä- tai jatkuvatoimisena

Eräkuivauksessa viljaerän kosteus ei vaikuta lopputulokseen. Kaikki Arska-kuivurit ovat saatavana myös nopeina jatkuvatoimisina.
 

 

Arska-viljankuivurin ominaisuuksia

Hikoilukennossa tapahtuu viljan esilämmitys.

Ylimmissä kuivauskennoissa on vajaaerien kuivaamiseen tarkoitetut sulkuluukut.

Kuivauskennoissa on solakennorakenne, jossa vilja ei turpoa tai holvaannu, joten kuivurin voi laittaa täyteen viljaa. Rakenteen vuoksi jyvät eivät pääse uunin ilmaputkeen, eli kuivuri on myös paloturvallinen.

Kuivauskennossa vilja liikkuu tasaisena kerroksena ilmakanavien kummallakin puolella, joista joka toinen on poistoilma- (teräsverkko) ja joka toinen tuloilmakanava (suomupelti). Ilmasolien seinämät läpäisevät ilmaa koko alaltaan. Poistoilmakanavien läpäisykyky on tuloilmakanavaa suurempi, joten kosteus poistuu tehokkaasti ja sisäosat pysyvät puhtaina.

Sekoitusharjat täydentävät viljakerroksen sekoittumista ja estävät tiivistymisen.

Mallista riippuen Arska-kuivureissa on syöttöteloja 4 - 12 kappaletta. Nelilapainen ristitelasyötin toimii häiriöttömästi. Syötön määrä pysyy kuivauksen alusta loppuun saman suuruisena viljan kosteudesta riippumatta.

Jäähdytyksen aikana syöttönopeus kasvaa. Kierrätys toimii luotettavasti kaikilla viljalajeilla piensiemeniä myöten. Kierrätyksen nopeus säädetään portaattomasti taajuusmuuttajalla.

Pohjaimuri pitää jalustan alipaineisena, jolloin kosteus ja pöly eivät pääse elevaattoriin.

 

 

Arskametalli Oy

Saarentaantie 33, FI-31400 Somero
Puh. (02) 748 9700
posti@arskametalli.fi

 

Verkkokauppa

Siirry verkkokauppaan